Składniki:
- 0.5 – 0.8 kg marchwi
Codziennie na czczo przygotować na świeżo marchew gotowaną w małej ilości wody przez 1 godzinę.
Marchew powinna być z upraw ekologicznych.
Obrać cienko marchew i utrzeć na tarce, po czym gotować 1 godzinę w małej ilości wody.
Należy odczekać 30 min przed spożyciem kolejnego posiłku lub najlepiej potraktować „zupę marchwiową” jako pierwsze śniadanie.
Wskazania:
- stany zapalne jelit
- choroba Leśniowskiego – Crohna
- syndrom jelita wrażliwego
- wrzodziejące zapalenie jelita grubego
Źródło:
wykłady dr Agnieszki Krzemińskiej
Disclaimer:
Informacje zawarte na stronie służą wyłącznie do celów edukacyjnych i informacyjnych i nie mogą zastąpić opinii pracownika służby zdrowia. Dlatego w przypadku jakichkolwiek dolegliwości czy chorób, zalecamy skontaktowanie się z lekarzem.