Składniki:

  • 0.5 – 0.8 kg marchwi

Codziennie na czczo przygotować na świeżo marchew gotowaną w małej ilości wody przez 1 godzinę.
Marchew powinna być z upraw ekologicznych.
Obrać cienko marchew i utrzeć na tarce, po czym gotować 1 godzinę w małej ilości wody.
Należy odczekać 30 min przed spożyciem kolejnego posiłku lub najlepiej potraktować „zupę marchwiową” jako pierwsze śniadanie.

 

Wskazania:

  • stany zapalne jelit
  • choroba Leśniowskiego – Crohna
  • syndrom jelita wrażliwego
  • wrzodziejące zapalenie jelita grubego

Źródło:

wykłady dr Agnieszki Krzemińskiej

 

 

Disclaimer:

Informacje zawarte na stronie służą wyłącznie do celów edukacyjnych i informacyjnych i nie mogą zastąpić opinii pracownika służby zdrowia. Dlatego w przypadku jakichkolwiek dolegliwości czy chorób, zalecamy skontaktowanie się z lekarzem.