Składniki:
- opakowanie wiórków kokosowych niesiarkowanych
- 5 łyżek oleju kokosowego
- opakowanie moreli niesiarkowanych suszonych lub 0,5 g świeżych moreli
- 6 dużych jabłek
- całe opakowanie płatków jaglanych
- pół łyżeczki cynamonu cejlońskiego
Wykonanie:
- Blendujemy wiórki kokosowe z olejem kokosowym na gładką, płynną masę (można dodać więcej oleju, gdyby masa była zbyt sucha).
- Łączymy płatki jaglane z powstałym kremem z oleju i wiórków „ala raffaello”.
- W garnku dusimy jabłka z morelami z dodatkiem cynamonu.
- Formę wykładamy papierem do pieczenia.
- Pierwszą warstwę wykładamy większą częścią płatków z kremem (zostawiamy tylko tyle aby zrobić tzn kruszonkę na wierzch ciasta).
- Druga warstwa to mus jabłkowo-morelowy (można zmiksować).
- Na wierzch ciasta wsypujemy płatki z kremem jako kruszonka.
- Piec w 170-180 stopniach do zarumienienia wierzchu ciasta.