- Na rynku mamy cały wachlarz probiotyków, lecz niestety ceny są dość duże. Jeśli chcielibyśmy, aby cała rodzina spożywała dobre bakterie, to często przekracza nasze możliwości finansowe. Polecam NARUM i dobranie odpowiedniego rodzaju 🙂
Dobrym rozwiązaniem na rozmnożenie bakterii jest prosty sposób wykonania smacznego „twarożku” z migdałów. Taki przysmak będzie pełen dobrych bakterii, ale również stanowić będzie źródło wapnia.
Składniki:
– opakowanie migdałów ze skórką
– kapsułka probiotyku – polecam Narum
– opcjonalnie kilka daktyli, jeśli chcemy zrobić słodki przysmak - Wykonanie:
1. Zalać wrzątkiem migdały, aby zeszła skórka.
2. Do słoika włożyć obrane migdały, zmiksować z odrobiną wody.
3. Wsypać jedną kapsułkę probiotyku.
4. Połączyć wszystkie składniki i odstawić na dobę w ciepłym miejscu.
5. Na drugi dzień jest już gotowy nasz domowy smaczny probiotyk dla całej rodziny.
6. Jeśli chcemy wersję na słodko jako danie, polecam dodać 2-3 daktyle i zmiksować. - SKORZYSTAJ Z NAGRANIA INSTUKTARZOWEGO – https://www.youtube.com/watch?v=sLgEKwrA3zM&t=17s
- Z HASŁEM MOC – OTRZYMASZ 6% ZNIŻKI NA PROBIOTYKI WWW.MYNARUM.COM
To mój ulubiony twarożek. Tak samo z nerkowców😊
Hmm ale jakie kapsułki probiotyku? Możesz coś polecić?
probiotyki warto dostosować indywidualnie, bo dla jednego jeden produkt będzie bardzo korzystny, a dla drugiego może uczulić. Ja zastosowałam do przepisu sanprobi.
jak należy później przechowywać ten twarożęk i jak długo?
Można wstawić do lodówki. Myślę, że max 2 dni.
Zrobiłam twarożek i jest pyszny. Gdybym nie wiedziała na pewno nabrałabym się, że to normalny twarożek. Dodałam szczypiorek mniam. Mam znowu coś do kanapek 🥰
Super, bardzo się cieszę 🙂 na zdrowie 🙂