Moc w naturze

Probiotyczny migdałowy twarożek.

  • Na rynku mamy cały wachlarz probiotyków, lecz niestety ceny są dość duże. Jeśli chcielibyśmy, aby cała rodzina spożywała dobre bakterie, to często przekracza nasze możliwości finansowe. Polecam NARUM i dobranie odpowiedniego rodzaju 🙂
    Dobrym rozwiązaniem na rozmnożenie bakterii jest prosty sposób wykonania smacznego „twarożku” z migdałów. Taki przysmak będzie pełen dobrych bakterii, ale również stanowić będzie źródło wapnia.
    Składniki:
    – opakowanie migdałów ze skórką
    – kapsułka probiotyku – polecam Narum
    – opcjonalnie kilka daktyli, jeśli chcemy zrobić słodki przysmak
  • Wykonanie:
    1. Zalać wrzątkiem migdały, aby zeszła skórka.
    2. Do słoika włożyć obrane migdały, zmiksować z odrobiną wody.
    3. Wsypać jedną kapsułkę probiotyku.
    4. Połączyć wszystkie składniki i odstawić na dobę w ciepłym miejscu.
    5. Na drugi dzień jest już gotowy nasz domowy smaczny probiotyk dla całej rodziny.
    6. Jeśli chcemy wersję na słodko jako danie, polecam dodać 2-3 daktyle i zmiksować.
  • SKORZYSTAJ Z NAGRANIA INSTUKTARZOWEGO – https://www.youtube.com/watch?v=sLgEKwrA3zM&t=17s
  • Z HASŁEM MOC – OTRZYMASZ 6% ZNIŻKI NA PROBIOTYKI WWW.MYNARUM.COM

Joanna Habrajska

Joanna Habrajska

Moc w naturze

Jestem biologiem, absolwentka Uniwersytetu Warszawskiego i Studiów Podyplomowych na Akademii Medycznej w Warszawie, w zakresie Dietetyki w chorobach wewnętrznych i metabolicznych. 

Joanna Habrajska