Moc w naturze

Hummus z suszonymi pomidorami.

utworzone przez | paź 11, 2017 | Blog, Przepisy, Śniadania | 0 komentarzy

Składniki:

  • szklanka ciecierzycy
  • 5 suszonych pomidorów
  • łyżeczka sody oczyszczonej
  • sól do smaku
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oleju lnianego

Wykonanie:

  1. Na noc namoczyć ciecierzycę z sodą oczyszczoną (1/2 łyżki) -woda powinna przykrywać nasiona
  2. Na drugi dzień przemyć ciecierzycę, zalać wodą i gotować sodą oczyszczoną (1/2 łyżeczki) do miękkości.
  3. Jak ciecierzyca będzie już miękka, należy dodać sól, suszone pomidory, ząbek czosnku, olej lniany.
  4. Całość zmiksować na gładką masę. (nie wylewamy wody, dzięki temu humus będzie kremowy a niesuchy).

 

Joanna Habrajska

Joanna Habrajska

Moc w naturze

Jestem biologiem, absolwentka Uniwersytetu Warszawskiego i Studiów Podyplomowych na Akademii Medycznej w Warszawie, w zakresie Dietetyki w chorobach wewnętrznych i metabolicznych. 

Joanna Habrajska